Modos chock: Back 13,2 miljoner!

Modo, Gör miljonförlust efter omorganisation och missat slutspel


Modo tog SM-guld 2007.

Förra säsongen missade de slutspel och sparkade vd och sportchef.

Nu kommer nästa dråpslag: klubben går back 13,2 miljoner.

Det blev ett stort fiasko förra säsongen när Modo missade slutspelet. För första gången på tolv år har klubben nu stora ekonomiska problem. Klubben har gått back totalt 13,2 miljoner.

För att rädda klubbens ekonomi gjorde styrelsen en omfattande omorganisation. Men kostnaden för att göra sig av med vd:n Jerry Häggström och sportchefen Erik Holmberg blev stor. Hela 4,5 miljoner blev priset för att lösa dem från sina kontrakt.

- Det är den bistra verkligheten, säger tillförordnanden vd:n Tomas Björk till Modo Hockeys hemsida.

Värsta resultatet i klubbens historia

Modo är låg ifrån ensamma. Lågkonjunkturen har gjort att fem av tolv klubbar i elitserien redovisat miljonförluster. Men Modo är den klubb som drabbas värst. Resultatet är det sämsta i klubbens historia och innebär att kapitalet på 26 miljoner halveras.

- Att resultatet till slut blev på 10,4 miljoner beror bland annat på att vi missade slutspelet, minskad biljett- och matchförsäljning, avgångskostnader för tidigare företagsledning, tydliga konjunktureffekter samt reservering för osäkra kundfordringar, fortsätter Thomas Björk.

Situationen allvarlig

Föreningen redovisar ett negativt resultat på minus 10,4 miljoner kronor. Och dotterbolaget, som äger och driver Swedbank Arena gör en förlust på 2,8 miljoner.

Situationen för klubben är allvarlig men Tomas Björk upplever den ändå som under kontroll. Modo gör nu allt för att komma på fötter igen.

- Vi har sett över hela verksamheten både organisatoriskt och kostnadsmässigt och är nu i mål med en budget som visar svarta siffror för 2009/2010, säger Björk.


// Gabbs!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0