Öppnar för comeback

Näslund om att vara tillbaka på isen: Kul att spela med alla kompisar


Peter Forsberg och Markus Näslund tillsammans i Modo i vinter.

Just nu ser det ut som en omöjlig dröm, men veckans två välgörenhetsmatcher med deras gemensamma skapelse Icebreakers har väckt nytt hopp.

- Man ska aldrig säga aldrig, säger Markus Näslund och en eventuell elitserie­comeback.

- Han är så bra att man nästan hoppas att han fortsätter, säger Peter Forsberg.

 

I massor av år har både Foppa och Markus talat om att återförenas för en sista säsong tillsammans i Modo.

Det gamla radarparets vägar skiljdes redan 1993, samma säsong de slagit alla tiders mål- och poängrekord tillsammans i JVM.

Markus lämnade Modo för spel i NHL redan som 20-åring. Ett år senare tog Foppa samma väg.

"Det var kul att spela"

Enda gången de varit nära att återförenas i Modo var under lockoutsäsongen 2004-05. Men samma kväll som Markus Näslund gjorde comeback i Modo krockade Foppa med dåvarande Linköpingsspelaren Johan Franzén och bröt handleden.

Så var den återföreningen över.

- Men som det känns just nu är hockeyn ett avslutat kapitel för mig, säger Markus Näslund.

- Jag vill inte att det ska börja spekuleras en massa. Men det var kul att spela ihop med alla gamla kompisar i de här två matcherna, men jag har fullt upp med annat just nu.

Markus håller just på att färdigställa sin nya jättevilla utanför Örnsköldsvik, en gigantisk drömkåk på 750 kvadratmeter. Bara garaget är som en normalvilla - 138 kvadratmeter med plats för fem bilar och en separat spolhall på 38 kvadrat.

Det är meningen att Markus och hans familj ska flytta in i oktober.

Första ispasset

När flyttstöket är över hoppas många i Modo på att det ska börja rycka i hockeynerven igen och att han ska göra comeback någon gång efter jul.

Speciellt efter det spel han visade upp i de två välgörenhets­matcherna här i Köpenhamn.

- Men det är faktiskt första gången jag stått på is sedan säsongen tog slut med New York Rangers. Jag var helt ledig en och en halv månad, men sedan kände jag att jag var tvungen att hålla igång på något sätt. Så jag har tränat.

Samtidigt är Peter Forsberg på väg mot ytterligare en comeback.

- Men lugn bara lugn, säger han.

- Det är långt kvar och jag är inte speciellt hoppfull. Foten kändes bra i de här två matcherna, men det är långt kvar. Nu ska jag försöka på is så mycket som möjligt och hoppas jag får träna med Modo. Men det kommer ta tid innan jag vet om foten håller.

NÄSLUNDS KARRIÄR:


1988

   Ångermanland vinner Tv-pucken och Markus Näslund är en av lagets stora stjärnor, tillsammans med bland andra Peter Forsberg och Andreas Salomonsson.



1990-91

   Första säsongen i elitserien. Näslund spelade 32 matcher och gjorde 19 poäng. Med andra ord: Succé. Draftades som nummer 16 totalt av Pittsburgh Penguins.



1993-94

   Rookiesäsongen i Penguins blir tung, endast elva poäng på 71 matcher. Säsongen efteråt blir ännu tyngre med endast 14 matcher i NHL.



1995-96

   Det börjar lossna. Näslund gör 52 poäng på 66 matcher i Penguins men blir ändå bortbytt till Vancouver Canucks i mars 1996.



1998-99

   Näslund slår igenom stort. Med 36 mål och 30 assist så är han poängkung i Canucks. Han blir också uttagen till all star-laget, för första gången av totalt tre.



2000-01

   Näslund får äran att bli Canucks nya lagkapten. Laget missade slutspel men Näslund gjorde 75 poäng och cementerade sin status som stjärna och målskytt.



2002-03

   Näslund dominerar tillsammans med Todd Bertuzzi och Brendan Morrison. Det blir 48 mål, 104 poäng och ett stycke buckla. Framröstad till ligans bästa spelare och får ta emot Lester B. Pearson Award. Bara Peter Forsberg gjorde fler poäng.



2004-05

   Näslund spenderar lock out-säsongen hemma i Örnsköldsvik. Säsongen blir en besvikelse. Näslund spelar bara 19 matcher och stjärnspäckade Modo åker ur slutspelet redan i kvartsfinalen.



2007-08

   Näslund följer upp en 60 poängssäsong, hans sämsta sedan 1997-1998, med 55 poäng. Efter säsongen är den framgångsrika tiden i Vancouver över. Näslund flyttar.



2008-09

   Näslund skriver på för New York Rangers men blir inte den målskytt Rangers vill ha. Det blir 46 poäng på 82 matcher och Näslund meddelar efter säsongen att han slutar, trots att han har ett år kvar på kontraktet.

            
         Tillbaka till Modo?


//Gabbe :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0